Nummer 11

Met ingang van januari 2015 kunnen kinderen tot 4 jaar op Nummer 11 terecht voor kleinschalige opvang. Ons huis is kindvriendelijk ingericht, beschikt over een ruime tuin waarin heerlijk gespeeld kan worden en staat in een rustige straat. Daarnaast hebben we een moestuin op de rand van Leiden waar ik samen met de kinderen regelmatig te vinden zal zijn.

 

Als moeder en pedagoog heb ik in de afgelopen jaren een heldere visie kunnen vormen op de ontwikkeling van kinderen en de rol van de opvoeder daarin. Mijn manier van omgaan met kinderen is geïnspireerd op het natuurlijk ouderschap. Door een kind onvoorwaardelijk te accepteren kan het de ruimte ervaren om zichzelf te ontwikkelen. Ritme, rust, nabijheid en volwaardige voeding spelen daarbij een belangrijke rol. Door dingen zelf te mogen ervaren kan een kind in een veilige omgeving oefenen met deelnemen aan het leven en kan het grenzen verkennen. Ik ben me daarbij bewust van mijn voorbeeldfunctie. Straffen en belonen als methoden om gedrag te sturen worden door mij niet gebruikt. Door veel buiten te zijn worden ook de seizoenen bewust beleefd. Dit stimuleert het aanwezig zijn in het nu en houdt de kinderlijke verwondering in stand.

 

Ben je op zoek naar een plek waar je je kind met een gerust hart kunt achterlaten? Kom een keer langs om de sfeer te ervaren!