11 november 2017 Drakepit themadag

Op zaterdag 11 november vindt onze jaarlijkse themadag plaats waarvoor we alle gastouders en vraagouders van harte willen uitnodigen.

Het thema van de dag gaat over “Spelenderwijs verbinden en hechten” en we hebben Micheline Mets uitgenodigd om met ons aan het werk te gaan. Micheline is speltherapeut en laat ons zien hoe door de eeuwen heen en in alle culturen spel en speelsheid voor kinderen de meest natuurlijke ontwikkelingsvorm is. Samen spelen schept een stevige band tussen kind en verzorger, zorgt voor vertrouwen in jezelf, anderen en de wereld, stimuleert de hersenontwikkeling en is bovendien erg leuk! Micheline heeft een boek over dit onderwerp geschreven waarin achtergrond en écht doen hand in hand gaan. En op deze manier willen we ook graag de themadag inrichten: In de ochtend een inleiding over veilig hechten en hoe je dit kunt stimuleren, in de middag een praktische kennismaking met verschillende spelletjes die het hechtingsproces bevorderen door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven.

Voor alle gastouders en vraagouders van Drakepit is deze dag gratis, externe gast vragen we om een kostenbijdrage van 25 Euro. Wilt u graag komen naar de themadag? Stuur dan een mail naar jolandabeerendonk@drakepit.nl .

Ga naar acualiteiten-overzicht >