Eerste Applicatiecursus Antroposofie afgerond

In januari hebben we de eerste Applicatiecursus Antroposofie afgerond. Deze cursus is voortgekomen uit de belangstelling die er bij de professionals was voor onze Basiscursus Antroposofische Pedagogiek. Op diverse antroposofische kinderopvanglocaties is er een grote vraag naar een antroposofische basis voor regulier geschoolde medewerkers. En ook binnen de reguliere kinderopvang groeit het interesse in de antroposofische kijk op kinderen en hun ontwikkeling.

Net als de Basiscursus biedt ook de Applicatiecursus inzicht en verdieping in de antroposofische pedagogiek, maar zijn de voorbeelden, oefeningen en praktijkopdrachten toegesneden op de praktijk van een pedagogische professional. Het was erg leuk om met een groep collega’s aan de slag te gaan en de iets ruimere opzet van de cursus gaf gelegenheid tot meer diepgang en afwisseling van werkvormen.

Maar ook hier moesten we met elkaar constateren dat 6 bijeenkomsten natuurlijk lang niet toereikend zijn voor de omvangrijkheid van de antroposofie. De deelnemers waren enthousiast, en wij ook, dus al met al zeker voor herhaling en uitbreiding vatbaar.

Ga naar acualiteiten-overzicht >