Gastouderopvang de Zonneweide

De naam ‘De Zonneweide’ komt uit een boek van Astrid Lindgren. Het is een plaats waar kinderen samen spelen in de natuur en genieten van het leven.

Dat is ook wat ik de kinderen die bij mij komen wil bieden; een plek waar je het leven leert leven en waar je leert van het leven te genieten. Een plek waar we samen ontdekken hoe mooi de wereld is.
Dat doen we door veel buiten te zijn, de seizoenen te beleven en jaarfeesten samen te vieren. We spelen met natuurlijk materialen en zingen veel. De boekjes die we lezen passen bij wat we om ons heen in de natuur zien.
Ons eten is biologisch, de eitjes rapen we bij de kipjes in de tuin en brood bakken we zelf. Tussen de middag eten we gezellig een eenvoudige warme maaltijd samen. Natuurlijk heeft iedereen waar mogelijk geholpen met het klaarmaken van al dat lekkers. Met een vol buikje is het fijn slapen daarna.

Door de kleinschaligheid krijgen kinderen de mogelijkheid om zich goed te hechten. Aan mij, maar ook aan elkaar. En als je goed gehecht bent, kun je je gezond ontwikkelen. Op alle gebieden, maar zeker in het sociale. Samen met de ouders wil ik een plek creëren waar kinderen de eerste jaren van hun leven vol vertrouwen zichzelf en elkaar mogen ontdekken.

En ik geniet er nog iedere dag van!