Het Kleine Huis van Irene

Het Kleine Huis van Irene is voor elk kind een gastvrije plek waar we elke dag het leven vieren. De opvang is vijf dagen per week geopend vanaf 8.00 tot 18.00. Gastouder Irene – de naamgeefster van dit unieke dagverblijf – zorgt met haar warme persoonlijkheid en ruime ervaring voor de geborgenheid waardoor elk kind zich al snel ook echt thuis zal voelen. Overdag, als de kinderen wakker zijn, genieten ze van de natuur en het buitenleven. Daarbij is de grondslag een bundeling van antroposofisch denken en het positieve mensbeeld dat Irene uitdraagt bij alles wat ze doet. Elk kind kan zich daarbij in geborgenheid op heel eigen wijze creatief uiten. En daarbij vooral ook een passend gevoel ontwikkelen voor alles wat leeft. Een prima basis om de opvoeding te verrijken.

De aanpak van Het Kleine Huis van Irene is actief en kindgericht. Zorg voor dieren, wandeltochtjes, zelf bereide biologisch/dynamische voeding – vaak  mede door de kinderen – en een diep respect voor alles wat de natuur en de seizoenen bieden.

Het Kleine Huis van Irene ligt aan de Keverdijk even buiten Weesp, tussen de Vecht en de spoorweg. Het is een houten huis, oorspronkelijk gebouwd voor de werkers aan het spoor. Een echt spoorhuisje.Het huis wordt omgeven door een ruime tuin en binnen is er genoeg woon- en leefruimte.