In het zonnetje: Speciale aandacht voor Kinderopvang Tomte van Miranda Vaal in Oost-Souburg

 

 Kinderopvang Tomte van Miranda Vaal

Mijn naam is Miranda Vaal. Met mijn zoon en dochter woon ik in een knus huis met een heerlijke tuin.
In 2003 kwam ik met mijn dochter voor het eerst in aanraking met kinderopvang op antroposofische basis. Ik was op slag verliefd. De sfeer, de rust, de manier waarop de juffen naar “mijn kind” keken. Alles was een cadeautje.

Nadat ook mijn zoon van deze plek had mogen genieten besloot ik om zelf juffie te worden. Ik wilde mezelf vanuit het hart verbinden met kinderen, onderdeel zijn van hun ontwikkelingsweg. Mogen genieten van de verwondering van kleine kinderen, het zijn in het hier en nu. Al een tijdje werk ik 2 ochtenden bij een peuterspeelzaal.
Al gauw ontstond de wens om ook op een andere manier kinderen opvang te bieden. Kleinschalig en in een huiselijke omgeving. Na een fikse voorbereiding en met heel veel hulp van vrienden, familie en anderen, zijn de deuren van Kinderopvang Tomte toch echt open gegaan.
Kinderopvang Tomte biedt een fijne, warme plek waar je kind mag zijn. Waar je mag spelen, leren en genieten in je eigen tempo. In een veilige, rustige en uitdagende omgeving. Ook kindjes met een zorgvraag zijn van harte welkom.
We proberen zoveel mogelijk buiten te beleven. We geven de kipjes en de konijntjes eten, verzorgen de moestuin, we spelen met water en zand of met datgene wat zo onze neus voorbij komt. Een wandeling door de tuin levert vaak verrassende dingen op! Soms gaan we op bezoek bij de boer, of plukken we bloemetjes in de pluktuin.
Tomte is volgens de Scandinavische overlevering de beschermer van de boerderij en alle gebouwen die er op het boerenerf staan. De kabouter woont vaak in de keuken, de bijkeuken of in een stal en zorgt er ook voor dat de mensen en de dieren op de boerderij veilig zijn. En hij houdt wel van een grapje op zijn tijd! Hij vraagt er weinig voor terug. Alleen een beetje aandacht en respect.
Het leek mij een mooie naam om te gebruiken voor een plek waar kinderen in alle rust en veiligheid kunnen spelen en ontwikkelen. Op hun manier, in hun eigen tempo, met liefde en respect voor elkaar.
Bent u nieuwsgierig geworden naar Tomte? Kom dan een kijkje nemen! U bent van harte welkom.
Hartelijke groet,

Miranda Vaal

www.kinderopvangtomte.nl
06 36225540