“Kijk eens” een boekje van Hennie de Gans

Zo juist ontvangen: ‘Kijk eens’. Het nieuwste praktijkboek van Hennie de Gans-Wiggermans in de reeks voor de pedagogie van het jonge kind. Prijs € 22,- inclusief CD, exclusief verzendkosten.

Op de cover: Hoe kijken kinderen en wat zien ze? Hoe kijken wij naar wat kinderen zien?Hoe kijken zij naar wat wij zien? Wat zien kinderen als ze buiten zijn? Zien we alles waarnaar we kijken? Kijken en zien is niet vanzelfsprekend. Kinderen kunnen niet anders. Als wij leren te kijken zoals jonge kinderen, gaat er een wereld van verwondering open. Een verwondering die versterkt wordt door met liedjes en verhaaltjes de aandacht te vestigen op wat buiten te zien en te beleven is. Dit boek geeft achtergronden in zestien thema’s en kan de praktijk ondersteunen met de 27 liedjes, 53 versjes en 17 verhaaltjes. De liedjes staan, zonder begeleiding op de bijbehorende CD ingezongen door Judith Zirkzee-Bordewijk.

Over de auteur: Hennie de Gans-Wiggermans heeft na haar opleiding tot kleuterleidster met peuters en kleuters gewerkt. Na zestien jaar koos zij voor het vrijeschool onderwijs. Zij werkte tot haar pensionering bij verschillende vrije scholen, eerst met peuters daarna met kleuters. Later is zij zich steeds meer gaan toeleggen op het doorgeven van haar ervaring. Door het geven van workshops, advies en begeleiding aan collega’s, ouders en andere belangstellenden. Zij schrijft en stelt boeken samen met kinderliedjes, versjes en verhaaltjes gericht op de praktijk van kinderdagverblijf, peuter- en kleuterklas. Maar ook ouders met jonge kinderen kunnen veel nut van en plezier aan deze boeken beleven.

Uitgave boeken: www.henniedegans.nl e-mail: info@dgnp.nl