“Kinderopvang Tomte” | Miranda Vaal

Bij Kinderopvang Tomte is er tijd voor de kinderen om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo. Door een vast ritme te bieden kunnen zij in alle veiligheid de wereld ontdekken. In een warme huiselijke omgeving kunnen de kinderen spelen, plezier maken en uitrusten. Ze mogen helpen bij kleine klusjes, zoals was opvouwen, poppenwasjes ophangen, broodjes bakken, soep maken. In de tuin kunnen ze zich verwonderen over wat er zich buiten zoal afspeelt, een vlinder die voorbij vliegt, slakken zoeken, grassoep maken, de kipjes voeren, de moestuin verzorgen. Kortom zich verbinden met de natuur.

Het verzorgen van de kijktafel is een belangrijk onderdeel. Daarin laten we de seizoenen zien, en de jaarfeesten. Aangevuld met wat de kinderen in hun ontdekkingsreis tegenkomen, een blaadje of een veertje….

Al spelend kunnen kinderen zich ontwikkelen. Al spelend kunnen kinderen leren, zonder dat daar de nadruk op wordt gelegd. Ieder kind in zijn eigen tempo, op zijn eigen manier. Door de kleinschaligheid kunnen kinderen tot hun recht komen. Ze kunnen elkaar echt ontmoeten, van elkaar leren, voor elkaar zorgen en af en toe zichzelf ook een beetje schuren aan de ander.

Er is aandacht, tijd, ruimte, rust, plezier. Kortom een warm nest voor kinderen!