Leuke initiatieven binnen ons werkveld!

Het werkjaar is net gestart en er zijn allemaal leuke initiatieven in ons werkveld:

goud – Magazine voor gastouders en ouders
Anderhalve week geleden werd een nieuwe magazine gelanceerd. Goud (GastOuder Uit Duizenden) is een initiatief van Astrid Plugge (oprichter van gastouderbureau Mare). Astrid wilde een mooie tijdsschrift maken ter ere van alle gastouders en daarmee een stem zijn voor een beroepsgroep die toch nog vaak gemarginaliseerd en over het hoofd wordt gezien: “Een stem zo broodnodig in onze branche, want een goede gastouder is goud waard. GOUD is een tijdschrift boordevol tips, reportages, interviews en achtergrondverhalen over het gastouderschap, opvoeding, ontwikkelingen in de kinderopvangbranche, activiteiten en nog veel meer! Gastouders creëren dagelijks op een professionele, gedreven manier een fijne plek voor de kinderen die zij opvangen. Het gastouderschap is niet zomaar even oppassen – het is een vak en dit tijdschrift illustreert dat.” Je kunt het magazine bestellen op www.goudmagazine.nl
En wat bijzonder leuk is: In het magazine worden vier gastouders voorgesteld, waaronder ook Drakepit gastouder Mark Jansen. Het stuk over Mark kun je hier bekijken.

WijZmagazine!
Ook het KennisNetwerkGastouderOpvang (KNGO) brengt voor zijn leden een magazine uit, waarvan onlangs de tweede uitgave verscheen: WijZ! Drakepit is sinds de zomer aangesloten bij het KNGO en ontvangt dit magazine daarom vanaf nu twee keer per jaar. Meer informatie over KNGO vind je op www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl .
Recentelijk is er een mini-editie gemaakt met een samenvatting van artikelen, special voor gastouders, uit het grote WijZ! Magazine. En in deze mini-editie is ook een gastouder van Drakepit aan het woord: Gerdien Kamperman geeft tips rond de wenperiode en hechting van baby’s .

To be Kinderopvang
“To be Kinderopvang” is eind juli online gegaan met een leuke groep bloggers. De initiatiefnemers Manja en Jeroen willen inspiratie bieden voor en door de kinderopvang. Lees meer op www.tobekinderopvang.nl of in bijgevoegde mail.

Wat fijn dat de er zo veel beweging en enthousiasme in ons werkveld is. Natuurlijk zitten er ook soms dingen bij waar we net even iets anders tegenaan kijken, maar dat neemt niet weg dat er vanuit vele invalshoeken hard gewerkt wordt om kleinschalige kinderopvang te promoten en de kwaliteit in de gastouderopvang te verbeteren.