Drakepit scholing 2020

De Drakepit scholing voor gastouders omvat intervisiebijeenkomsten en inspiratiedagen. Ze zijn in eerste instantie voor Drakepit gastouders, maar ook gastouders van andere gastouderbureaus zijn van harte welkom.

De kosten voor de Drakepit scholing (intervisiebijeenkomsten en gezamenlijke inspiratiedagen) bedragen voor aangesloten gastouders 55 Euro (excl. Btw) per half jaar en voor geïnteresseerde gastouders van andere gastouderbureaus 75 Euro (excl. Btw) per half jaar.

Ben je niet aangesloten bij Drakepit, maar heb je interesse om mee te doen stuur een mail naar info@drakepit.nl. Dan ontvang je voortaan alle uitnodigingen voor onze scholingsactiviteiten.

Alternatief scholingsprogramma I.v.m het corona virus najaar 2020

I.v.m. het corona virus bieden we i.p.v. de inspiratiedagen, meerdere werkochtenden aan.
Zo worden de groepen niet te groot en kunnen we Coronaproof aan de slag.

Werk/inspiratieochtenden
Deze zijn bedoeld voor alle gastouders. We zullen op deze ochtenden met name werken aan de waarneming van de ontwikkeling van de kinderen (kinderbespreking) en de persoonlijke ontwikkeling via de inbreng van eigen vragen. Er is altijd ruimte voor uitwisseling en discussie.
Programma :
9.30 uur Binnenlopen Koffie en Thee
10.00 uur Start, opmaat
10.30 uur Aan het werk
11.15 uur Pauze
11.30 uur Inbreng eigen vragen
12.30 uur Verzorgde Lunch
13.30 uur Einde

Locatie : Mississippidreef 95 Utrecht
Data : 26 sept, 30 okt, 28 nov, 18 dec ( vrijdag en zaterdag)
Deze ochtenden gaan alleen door als zich 4 mensen hebben aangemeld.

Voor de gastouders die van ver komen en in een clustertje bij elkaar wonen (regio Zuid en Zeeland in ieder geval) kan er een werkochtend in de regio worden gepland. Datum in overleg en nader te bepalen.

Intervisie voor gastouders

Intervisie betekent intercollegiaal gesprek.  Gastouders discussiëren in kleine groepen over vragen waar ze in hun alledaagse praktijk tegen aan lopen. Samen onderzoeken ze hun vragen aan de hand van een professionele intervisie methode.

Vanwege de grote belangstelling zijn er inmiddels meerdere Drakepit intervisiegroepen, die regionaal functioneren. Zij bepalen hun eigen vergadertijden.

Voor startende gastouders is er een aparte intervisiegroep. Deze behoort bij het starterstraject, dat Drakepit aanbiedt aan alle startende ondernemers.

Starters traject voor startende ondernemers najaar 2020

Inhoudelijke bijeenkomsten startende ondernemers
Deze zijn met name bedoeld voor gastouders die op het punt staan te starten met hun onderneming of in het afgelopen jaar gestart zijn. Als een onderwerp je aanspreekt als ervaren gastouder kun je je voor de bijeenkomsten van de startende ondernemers ook aanmelden.
We werken op deze ochtenden inhoudelijk en praktisch. Er is ruimte voor eigen vragen en er komt veel informatie vanuit Drakepit over het (biografisch) ondernemerschap in de gastouderopvang
Programma:
9.30 uur : Binnenlopen, koffie en thee
10.00 uur Start en opmaat
10.30 uur Inhoudelijk programma vanuit Drakepit (onderwerpen per datum verschillend)
11.15 uur Pauze
11.30 uur Ruimte voor eigen vragen
12.30 uur Verzorgde lunch
13.30 uur Einde

Locatie : Mississippidreef 95, Utrecht
Data : 10 oktober (waarneming en overdrachtsdocument), 14 november (administratie en boekhouding met Monique van Marle), 9 januari 2021 (intervisie met Marlies Maas)

Themadag voor iedereen die geïnteresseerd is in opvoedkunst

Zoals ieder jaar organiseren we ook in 2020 een themadag voor gastouders, ouders en iedereen die geïnteresseerd is in opvoedkunst. Wij openen dan onze deuren voor iedereen die belangstelling heeft.

De Drakepit themadag vindt plaats op 30 januari 2020, begint om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en eindigt om 15.30 uur. Het thema van de dag wordt later in het jaar bekend gemaakt.

De Drakepit themadag is gratis voor alle vraagouders en gastouders van Drakepit. Van externe deelnemers vragen we een bijdrage van 35 Euro voor deze dag.

Wil je een uitnodiging ontvangen voor de themadag? Stuur dan een mail naar info@drakepit.nl .

Bijeenkomsten voor startende ondernemers

Er zijn ook regelmatig bijeenkomsten voor startende gastouders.  De volgende is gepland op :

Woensdag 14 oktober 2020

Aanmelden voor deze bijeenkomsten is verplicht. Stuur dan een mail naar info@drakepit.nl .