Thuis bij Tienelientje

Vlakbij het groene Park Transwijk werk ik vanuit huis als gastouder. Samen met mijn zoontje (november 2014) verzorg ik dagopvang met een antroposofische visie.

In het ritme van de dag lopen we mee op de cadans van de natuur. We spelen in de tuin, bezoeken een van de vele speeltuinen of de kinderboerderij. Binnen is er alle ruimte voor vrij spel, bouwen en ontdekken. We bakken vers brood en eten gezond (biologisch). Verder besteden we aandacht aan muziek, dans en verhalen.

Voor de kleintjes maken we een warme en veilige plek van waaruit  het zintuigelijke kan worden ontwikkeld. Rust en warmte staan daarbij centraal.

In mijn omgang met kinderen ben ik krachtig door onvoorwaardelijk liefdevol, kalm en respectvol naar de behoeftes van het kind te zijn. Mede door middel van baby gebarentaal maak ik verbinding met het kind dat nog moeite heeft zich verbaal uit te drukken.