Verslag Netwerkdag 3 februari 2018

Verslag Netwerkdag 3 februari 2018
“Verbindende communicatie”

Het is een echt winterse dag als de deelnemers van de Drakepit scholing naar Zeist komen.
De Zeister Vrije School biedt ons weer een warm welkom en de zaal vult zich al snel met alle deelnemers.
Het is een spannende dag. De eerste keer dat we elkaar ontmoeten in de nieuwe constellatie, en ook later op de dag vindt het afscheid van Dörte plaats, wat een verdrietige aangelegenheid is.
Maar eerst gaan we in de ochtend stevig inhoudelijk aan de slag onder leiding van Sofie Bakker.
Sofie is gecertificeerd trainer in “geweldloze communicatie “ Deze vorm van communicatie waarvan Marshall Rosenberg de grondlegger is, is een middel om compassie, verbinding en vrede te creëren.
Sofie gaat met ondersteuning van Rosa Nederhof aan het werk en er wordt door iedereen hard gewerkt.
Het is een illusie om te denken dat we in 1 ochtend de fijne kneepjes van de geweldloze communicatie onder de knie krijgen, maar de principes worden al snel helder.

Na de intensieve arbeid in de ochtend is het tijd voor de lunch. Samen verzorgen we de maaltijd die we aan tafel met elkaar gebruiken. Er is weer heerlijke soep van Maria’s en ook zijn er broodjes en lekkere hapjes.

Bij de maaltijd is ook Hans Amersfoort aangeschoven. Hans zal vanaf nu voor Drakepit de vraagbaak zijn voor alles m.b.t. belasting en accountants zaken. Hij heeft een klein accountants kantoor in Apeldoorn ne veel ervaring met kleinschalige kinderopvang bedrijfjes. Gastouders van Drakepit kunnen altijd terecht met vragen. Handig is het wel dat deze vragen via Juliette gebundeld bij Hans terechtkomen. Zij heeft regelmatig contact met Hans i.v.m. de boekhouding.

Mocht een gastouder Hans willen inhuren voor de jaarrekening van haar/zijn bedrijf, kun je bereiken via hans@amicaal.net
Na de lunch is er tijd om te brainstormen over de toekomst van Drakepit.
Aan alle gastouders wordt de vraag gesteld wat de kernkwaliteit van hun eigen opvang is en wat ze ermee in de wereld willen zetten. Daaraan gekoppeld zit de vraag : Wat wil je hiervan terug zien in Drakepit en hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen. Er komen mooie beelden, verhalen en ideeën. Dat geeft moed en vertrouwen…

Dan schuift Dörte bij ons binnen en staat zij en de dank die we aan haar verschuldigd zijn centraal.

Om eindelijk tegemoet te komen aan de wens om nu eens echt met een echte Draak te maken te hebben, hebben we voor haar een echte Drakentaart laten maken. Vuurspuwend en al doet hij zijn entree. Gelukkig is de binnenkant zoet en zacht en laat zich heerlijk smaken.`

De Drakenpalm is volgehangen met goede wensen en bedankjes voor Dörte.

Karin Henschien, als vertegenwoordiger van de gastouders, spreekt een ontroerend en treffend woord.

 

Dörte heeft voor iedereen een mooie engel met een persoonlijke boodschap meegebracht, die voor iedereen erg waardevol is.

We drinken samen nog een glaasje en eten nog wat lekkere hapjes en dan is deze intensieve dag ten einde.
We kunnen terugkijken op een mooie dag, waarvan het hartverwarmende afscheid van Dörte een mooie afsluiting vormde.