“Aymara en de verborgen tuin” | Margo Walbrun

Zijn jullie op zoek naar een tweede thuis voor je kinderen? Hoorden jullie van anderen over het gonzende kinderspel van ‘Aymara en de verborgen tuin’ en zou je graag eens een kijkje nemen? Wellicht ben je op de goede weg.

Wij zijn niet zo zichtbaar voor de buitenwereld. De voorkant van ons huis ligt verscholen in ’t groen, maar aan de andere kant schijnt de zon in de grote tuin met uitzicht op het weiland van een kleinschalige b-d-boerderij.

Onze volwassen kinderen bewonen inmiddels hun eigen plek en er is volop ruimte voor de kleintjes van 0 tot 4. Vele ouders vonden hun weg al hier naartoe om hun kinderen te brengen op maandag en dinsdag en/of donderdag. Sinds januari 2024 op maandag en dinsdag.

Op woensdagochtend zijn er regelmatig ouder-kind-groepen.

Zie: https://pikler.nl/ouders/pikler-speelruimte

Ik ervaar het als de kroon op mijn werk om als gastouder kinderen jarenlang te mogen zien ontwikkelen op hun unieke wijze. Het koesteren van de vrije bewegingsontwikkeling en de bron van het vrije spel is voor mij het mooiste wat er is en waar kan ik dat beter de ruimte geven dan in en om ons rustige huis met grote moes- en wilde bloementuin naast de boerderij van Scorlewald met koeien, geiten, schapen, varkens, kippen, konijnen en pony’s.

We kneden samen het deeg voor onze broodjes en maken wel eens groentesoep. Ook aan kleuren met bijenwaskrijt en knutselen beleven we veel plezier. Het resultaat is niet belangrijk, het plezier staat voorop.

We zingen liedjes met elkaar en doen gebarenversjes. Sommige passen bij het seizoen of een komend feest, een aantal keert altijd weer terug net als de dagelijkse kleine rituelen. Kinderen houden van ritme, herhaling en voorspelbaarheid. Dat ondersteunt een gezonde ontwikkeling op lichamelijk- en psychisch gebied. We genieten elke dag van de frisse buitenlucht, de zon op onze huid en de wind in onze haren. In de koude maanden hebben we gevoerde pakken en laarzen aan.

Ik laat me inspireren door de Rudolf Steinerpedagogie, de visie van Emmi Pikler, de ervaring in ons gezin, het gastouderschap toen onze kinderen klein waren en de Vrije School kleuterklassen, waar ik in de tussenliggende 10 jaar werkte.

Mijn man Basil en ik hebben een veilige omheining van onze sprookjestuin gemaakt. Er zijn kleine paadjes tussen de bloemen door en een pleintje voor de fietsjes en de step. De zandbak van boomstammen onder de notenboom is gevuld met fijn wit Schoorls duinzand.

Vanwege de vele mond-tot-mondreclame is het raadzaam om je tijdig aan te melden. Wees welkom voor een kennismaking bij Aymara en de verborgen tuin!