BSO “De Aardehoeders” | Astrid van Duin

Er valt zoveel te beleven aan de aarde. Leer, speel en ontdek. Jij bent de hoeder van de Aarde.
Astrid: “Ik bied naschoolse buitenactiviteiten aan voor kinderen tussen de 4-7 jaar. Vanuit mijn huis in Bergen neem ik de kinderen mee naar de moestuin en het bos waar ze spelende wijs kunnen ontdekken wat de natuur hun te bieden heeft. De kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf de kruiden en bloemen plukken voor de thee, of bakken hun broodje op het vuur van het graan wat ze geoogst hebben. Voor mij is het belangrijk dat een kind ongecompliceerd zich zelf mag zijn. Ik heb gewerkt in de land en tuinbouw op biologische dynamische grondslag en het wordt voor mij steeds duidelijker dat ik de verantwoording draag om voor de aarde te zorgen. Het is nu aan de tijd om deze kennis door te geven aan kinderen.