“Het Kleine Huisje” | Anika Garcia

 

Anika: “Sinds kort vang ik kinderen op van 2 tot 4 jaar bij mijn kleinschalige opvang Het Kleine Huisje.

Als moeder, kunstenaar en danseres geef ik extra aandacht aan ritme, structuur, vrijheid, creativiteit, muziek en beweging.

Vanuit het dagelijks leven duiken we een magische wereld in. Persoonlijke, liefdevolle en warme aandacht staan er centraal.

We beginnen de dag samen met een klein ritueel (liedje, dans, gedichtje) waar iedereen zich gezien en gehoord kan voelen en waar we “ik” en “wij” kunnen zijn. Overdag zorg ik voor een goede balans tussen expansie, expressie, actie en orde, stilte, rust. We gebruiken natuurlijke materialen, eten biologisch en leven met de seizoenen en jaarfeesten.

Mijn dochter Maya van 3 wordt tweetalig opgevoed. Mijn man, Jan, is Nederlands en ikzelf kom uit Spanje. We zingen regelmatig Spaanse liedjes en gebarenversjes en we vinden andere talen ook heel interessant.

We wonen in een prachtig en groen, doodlopend straatje zonder auto’s, op loopafstand van een leuke speeltuin.

De opvangmogelijkheden zijn dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 16:30 uur.

Om een goede leeftijdsbalans te houden met de momenteel aanwezige kinderen zoek ik kinderen vanaf 20 maanden”.