Huiskamer BSO “Het Speelhuis” | Marjan Roskam

Klein speelhuisje in het grote Speelhuis, onder trap

 

Het Speelhuis is een zeer kleinschalige huiskamer-BSO, in Zutphen-Zuid, voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen mogen hier groeien en tot bloei komen, zich ont-wikkelen, ieder in eigen tempo.

Ik probeer, samen met de kinderen, een sfeer op te bouwen van gezelligheid, warmte en humor. Vrij spelen, zowel binnen als buiten, creativiteit en natuurbeleving helpt kinderen zich te ontplooien. Kinderen zijn vaak heel trots en blij als ze iets moois maken. Kleien, tekenen, knutselen, schilderen, vilten… Het kan allemaal bij het Speelhuis.

Als  vaste leidster ben ik het ankerpunt voor de kinderen. Ik bied een luisterend oor, maar geef hen ook de ruimte om niet te praten, op de bank te liggen of te lummelen. BSO is ook gewoon vrije tijd. De indrukken van een schooldag moeten vaak eerst zakken, verteerd worden. Later op de middag gaan we altijd een tijd naar buiten, bijvoorbeeld struinen langs de IJssel, op avontuur. Als we terugkomen wordt er voorgelezen en/of gezongen en worden er spelletjes gedaan. Er is ook vakantie-opvang, hele dagen.

Wie ben ik? Ik ben Marjan Roskam. Ik geniet van knutselen, voorlezen en zingen, spelende kinderen, natuur, wandelen, fietsen, mijn tuin. Ik heb meerdere banen gehad, onderwijs en zorg. En ik ben ook trotse moeder van een studerende zoon. Mijn laatste werkervaring (16 jaar) was  als Pedagogisch Medewerker-BSO bij een antroposofische kinderopvangorganisatie. Het BSO-werk en kinderen hebben mijn hart! Ik heb veel geleerd van het werken met grote groepen. Maar nu ga ik voor de kleinschaligheid, de kleine groep. Voor sommige kinderen is een kleine groep na een drukke schooldag ook erg fijn! Ik ben net open. (Mei 2022). Er is nog plek, op alle middagen, maandag tot en met vrijdag. WELKOM!