Kinderopvang “t Wilgenroosje” | Erlinde Bijl

Erlinde: Ik ben een trotse moeder van twee kinderen. Omdat ik met alle liefde moeder wil zijn en ook wil werken, ben ik gastouder geworden. Voor mij een unieke manier om dit goed te combineren. In mijn huis heb ik een plek gecreëerd, waar kinderen van 0 tot 13 jaar liefdevol opgevangen worden, waar ze volop kunnen spelen met speelgoed van natuurlijk materiaal en gezond kunnen eten. Net als in een gezin spelen de kinderen in huis en tuin, helpen met huishoudelijke werkjes, vieren feest op bijzondere dagen en luisteren naar verhaaltjes en kinderliedjes. Ik werk vanuit de visie van de antroposofie, waarin de kijk op de ontwikkelingsfasen van kinderen mij erg aanspreekt. Om de kinderen goed te begeleiden, bied ik in huiselijke omgeving een warme en aandachtige verzorging. Regelmatig ga ik met de kinderen naar een grasveld om daar te spelen en naar voorbij varende boten te kijken. Ook maken we ritjes met de bakfiets om de schoolgaande kinderen op te halen. De kinderen krijgen biologisch eten en drinken. Aan het einde van de dag wordt een warme maaltijd aangeboden, waarna de kinderen voldaan naar huis gaan.