Mindful Ouderschap

Mindful Ouderschap bied je de mogelijkheid om naar jezelf, je eigen kinderen en de kinderen in je opvang te kijken. De oefeningen en meditaties kunnen je helpen om als ouder uit de ‘stress-van-alledag’ te stappen en meer in het ‘hier-en-nu’ te zijn met je kinderen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor contact en genieten van het samenzijn.
In de loop van 8 sessies van 2 uur verken je de route van de automatische piloot naar mindful ouderschap. In deze training word je uitgenodigd om met liefdevolle vriendelijkheid te kijken naar jezelf en je bewust te worden van de beweging van je aandacht. Waar ben je met je aandacht en waar wordt die gekaapt? Waar ben je met je gedachten wanneer je je peutertje in bad doet, bijvoorbeeld? Het is een uitnodiging om nieuw te kijken. Hierdoor ga je zien hoe je ingericht, geconditioneerd bent. Hiervoor heb je moed en zelfcompassie nodig. Dat is de basis van goed ouderschap. Daarnaast leer je op een onbevooroordeelde manier met lastig gedrag van je kind omgaan, waarmee je acceptatie en mededogen in de opvoeding brengt. Zo komt er kalmte terug in stressvolle opvoedingssituaties en stroomt blijdschap terug in je gezin.

In de training maken we gebruik van meditaties, mindful yoga en chi kung oefeningen. De meditaties en oefeningen maken je bewust van je lichaamssensaties, gedachten, gevoelens en patronen. Na een meditatie volgt een inquiry. Een verdiepende dialoog, waarin de één spreekt en de ander luistert vanuit zijn hart, waardoor er naast inzicht ook begrip komt en je anders omgaat met uitdagingen.
De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. Mocht je er meer over willen weten, stuur dan een mailtje naar info@huizebarbaradewaal.nl

flyer_barbara_web aug 2023

flyer_mindfulouderschap