“Vlinderkind” – kleinschalige peutergroep | Betinna Elke

“Peutergroep Vlinderkind is geopend op maandag- en donderdagochtend van 8.45-12.15 uur tijdens schoolweken.

Vlinderkind is ontstaan vanuit mijn diepe wens om mijn eigen peutergroepje vorm te geven en, nu mijn 3 kinderen allemaal op school zijn, mijn liefde en kennis door te geven en onze prachtige locatie, De Sluismolen, te delen met nog meer jonge mensen. Er is ruimte voor 4-5 kinderen tussen de 2 tot 4 jaar.

Ik heb 20 jaar ervaring in het begeleiden van jonge mensen. Voor de geboorte van mijn kinderen werkte ik als docente op een vrijeschool en de afgelopen 3 jaar als leidster op een vrije peutergroep. Daarnaast heb ik ervaring als kleuterklas assistente en BSO juf. In het voorjaar 2021 voelde ik de grote wens om de manier waarop ik mijn eigen kinderen al begeleidde ook voor andere kinderen neer te zetten: een rijke omgeving te creëren om het natuurlijke leerproces van de kinderen te stimuleren en ze hun eigen weg te laten bepalen.

Ik begeleid kinderen vanuit mijn liefde, balans en vertrouwen, vanuit mijn zachte kracht en dankbaarheid, vanuit mijn passie voor vrijheid en optimale ontplooiing van ieder wezen en vanuit mijn holistische kijk op de wereld. De Steinerpedagogie is daarbij een grote inspiratiebron voor mij.

Karakteristiek voor de ochtenden bij Vlinderkind is dat een rijk gestructureerd aanbod en gewoontes de jonge kinderen houvast en veiligheid bieden en er daarnaast alle ruimte is voor zelfstandig ontdekken door het vrije spel binnen en buiten. Bij aankomst mogen de kinderen samen met hun ouders de konijntjes en cavia’s eten geven. Na het afscheid van de ouders beginnen we de ochtend in de kring en aansluitend bakken we broodjes. Voor het binnen spel zijn er verschillende hoeken zoals de bouwhoek, de poppen-keukenhoek, de leeshoek en het knutselatelier. Na een lunchmomentje spelen de kinderen buiten in onze heerlijke ruime tuin. Er is een woonwagentje, een zandbak en waterkraan, een modderkeuken met pannetjes voor heksensoep, een tractor voor kleine boertjes en boerinnetjes, driewielers en fietsjes, en nog veel meer. Er valt altijd heel veel te ontdekken. We zullen ook regelmatig samen op ontdekkingstocht gaan om te kijken wat er allemaal te vinden is in onze grote tuin…van bloemen en bessen tot allerlei kriebelbeestjes.

Misschien nog interessant om te weten: alle voedingsmiddelen en verzorgingsproducten bij Vlinderkind zijn biologisch (-dynamisch).

Heb je interesse? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek.
Ik verheug me erop jullie en jullie kinderen in ons paradijsje te verwelkomen.”