“De Wierenwaaier” van gastouder Ellen Schoenmakers

Gastouder Ellen Schoenmakers (van “Buitel” in Gapinge) is samen met haar partner Guido Krijger eigenaar van Wild Wier, een bedrijf dat zich bezig houdt met het oogsten en verwerken van zeewier.

Ellen en Guido:Zeewier is magisch, het zit bomvol voedingsstoffen en vitamines, sporenelementen en mineralen. Je kunt het eten en op je lijf smeren. Bovendien is het eten van Zeewier als vleesvervanger ook goed voor de Aarde: het leidt niet tot gezondheidsklachten, uitgeputte hulpbronnen en milieuproblemen zoals de vleesconsumptie. Met Wild Wier willen wij een bijdrage leveren aan de bekendheid van dit verse Zeeuwse en duurzame product. Wij willen laten zien dat we kunnen samenleven mét de natuur. De ‘vruchten plukken’ zonder het ecosysteem te verstoren of zelfs (indien mogelijk) een toegevoegde waarde zijn. Zeewier gebruiken is gewoon heel slim en moet van de rand, naar het midden van het bord. Zowel thuis als in de restaurants!

Onlangs gaven ze de  “Wierenwaaier” uit, wierenwaaier een gids voor eetbare en algemene zeewiersoorten in nederland, en was er een uitgebreid artikel over Ellen en Guido in de Volkskrant.

Kijk voor meer informatie op : www.wildwier.nl